top of page
Henkilökohtainen avustaja Uusimaa

HENKILÖKOHTAINEN AVUSTAJA

MEILTÄ SAAT PALVELUA ARJEN SUJUVOITTAMISEKSI

Tavoitteenamme on pitää huolta niin työntekijöistämme, kuin asiakkaistamme.

Haluamme tarjota läsnäolevaa, rentoa ja mukavaa palvelua avustettavillemme.

 

Arvoinamme ovat ystävällisyys ja asiakaslähtöisyys.

Haluamme kunnioittaa kunkin ihmisen oikeutta toimia omana itsenään.

 

Ehsan Zoveidavi, Suomen maalipallo maajoukkuepelaaja:

“Hyvällä avustajalla on pelisilmää antaa tarvittaessa tilaa itsenäiseen tekemiseen.”

Mitä on henkilökohtainen apu?

Henkilökohtainen apu sopii sellaisiin arkisiin tilanteisiin, jolloin vammansa tai sairautensa takia henkilö ei selviä niistä yksin.

Henkilökohtaisen avun on tarkoitus auttaa toteuttamaan avustettavaa valitsemaan paremmin kotona ja kodin ulkopuolella (esim. töissä, opinnoissa, harrastuksissa, tapahtumissa, yhteiskunnallisissa asioissa, sosiaalisessa vuorovaikutuksessa),

jolloin valintojen tekemisen vastuu on edelleen avustettavalla itsellään.

Avustajan tehtävä on helpottaa avustettavan elämää niin, että näistä valinnoista tulee helpompia, mukavempia ja nautittavampia. 

Henkilökohtainen avustaja

Mihin apua voi saada ja miten?

Henkilökohtainen avustaja helpottaa arkea esimerkiksi auttaen liikkumaan, pukeutumaan, avustamaan hygienanhoidossa, siistimään kotia, asioiden kaupassa ja esimerkiksi viranomaisten kanssa. Avunsaaja ohjaa ja neuvoo avustajaa ja näin ollen toimii työssä ohjaajana ja tietyllä tavalla johtajana.

Saat itse päättää, kuka sinua avustaa, missä ja milloin sekä miten. Halutessasi voit vaihtaa avustajan, ja me autamme sinua siinä. 

Vammaispalvelulaki ja palvelusetelioikeus

Henkilökohtainen apu on vammaispalvelulain mukainen asiakkaan subjektiivinen oikeus. Henkilökohtaisen avustamisen maksaa asiakkaan kotikunnan sosiaalitoimi. Henkilökohtaisen avun palvelua voidaan hankkia ostopalveluna tai palvelusetelillä. Autamme sinua myös mielellämme palveluseteliin ohjautumisessa, jos sinulle ei ole myönnetty setelioikeutta vielä. 

Toiminta-alueemme on tällä hetkellä Espoossa, Vantaalla ja Helsingissä. Olemme Espoon ja Vantaan kaupungin virallinen palveluntuottaja palveluseteleillä henkilökohtaisen avustukseen.

Erityisyytenä kielitaito ja näkövammaisuus

Kauttamme voi saada henkilökohtaista apua erityisesti persian, arabian ja kurdin kielellä ja meillä on erityisen paljon kokemusta avustamisesta liittyen näkövammaisuuteen. Meille voi hakeutua niin apua tarvitsevat lapset, nuoret, aikuiset kuin vanhuksetkin.  

Myös omaishoitajan vapaapäivä on mahdollinen järjestää kauttamme, kysy lisää.

Jos haluaisit kauttamme henkilökohtaisen avustajan taikka omaishoitajan sijaisen vapaapäivällesi, ole yhteydessä meihin.

bottom of page