Henkilökohtainen avustus

Yksilöllistä ja luotettavaa henkilökohtaista avustusta kotiin tai vapaa-ajalle

Mitä on henkilökohtainen apu?

 

Henkilökohtainen apu sopii sellaisiin arkisiin tilanteisiin, jolloin vammansa tai sairautensa takia henkilö ei selviä niistä yksin. Henkilökohtaisen avun on tarkoitus auttaa toteuttamaan avustettavaa valitsemaan paremmin kotona ja kodin ulkopuolella (esim. töissä, opinnoissa, harrastuksissa, tapahtumissa, yhteiskunnallisissa asioissa, sosiaalisessa vuorovaikutuksessa), jolloin valintojen tekemisen vastuu on edelleen avustettavalla itsellään. Avustajan tehtävä on helpottaa avustettavan elämää niin, että näistä valinnoista tulee helpompia, mukavempia ja nautittavampia. 

Mihin apua voi saada ja miten?

Henkilökohtainen avustaja helpottaa arkea esimerkiksi auttaen liikkumaan, pukeutumaan, avustamaan hygienanhoidossa, siistimään kotia, asioiden kaupassa ja esimerkiksi viranomaisten kanssa. Avunsaaja ohjaa ja neuvoo avustajaa ja näin ollen toimii työssä ohjaajana ja tietyllä tavalla johtajana.

Saat itse päättää, kuka sinua avustaa, missä ja milloin sekä miten. Halutessasi voit vaihtaa avustajan, ja me autamme sinua siinä. 

Vammaispalvelulaki ja palvelusetelioikeus

Henkilökohtainen apu on vammaispalvelulain mukainen asiakkaan subjektiivinen oikeus. Henkilökohtaisen avustamisen maksaa asiakkaan kotikunnan sosiaalitoimi. Henkilökohtaisen avun palvelua voidaan hankkia ostopalveluna tai palvelusetelillä. Autamme sinua myös mielellämme palveluseteliin ohjautumisessa, jos sinulle ei ole myönnetty setelioikeutta vielä. 

Toiminta-alueemme on tällä hetkellä Espoossa, Vantaalla ja Helsingissä. Olemme Espoon ja Vantaan kaupungin virallinen palveluntuottaja palveluseteleillä henkilökohtaisen avustukseen.

Erityisyytenä kielitaito ja näkövammaisuus

Kauttamme voi saada henkilökohtaista apua erityisesti persian, arabian ja kurdin kielellä ja meillä on erityisen paljon kokemusta avustamisesta liittyen näkövammaisuuteen. Meille voi hakeutua niin apua tarvitsevat lapset, nuoret, aikuiset kuin vanhuksetkin.  

Myös omaishoitajan vapaapäivä on mahdollinen järjestää kauttamme, kysy lisää.

Halutessasi voit lukea täältä lisää henkilökohtaisesta avustuksesta ja sen ideologiasta

Jos haluaisit kauttamme henkilökohtaisen avustajan taikka omaishoitajan sijaisen vapaapäivällesi, voit olla yhteydessä meihin tästä tai jättää yhteydenottopyynnön alla olevaan viestikenttään.

Kyllä, haluan henkilökohtaista avustusta!

Henkilökohtaista palvelua
 

Meidän kauttamme voit hakea palvelusetelin tai laskutuksen kautta henkilökohtaista avustusta sekä omaishoitajan vapaapäivää. Tarjoamme palveluitamme myös mm. persian, kurdin ja arabian kielisille asiakkaille sekä vammaisille henkilöille kaikissa ikäluokissa.

Toiminta-alueemme on tällä hetkellä Vantaa ja Espoo.

©2020 Karun-Palvelut Oy

Ota Yhteyttä
 

Sinikalliontie 11, 02630 Espoo

+358 400 375 600

info@karun.fi

Facebook-sivut

  • Facebook

Y-tunnus 2848197-7